Jules Dobbelaere (31), handelsingenieur van opleiding, is één van de drie Gentse ondernemers achter TAITO. Na drie jaar ontwikkeling lanceerde het drietal in april hun eerste product op de markt: een veilige driewielige e-step die in België wordt gemaakt. Nog geen drie maanden later sleepte de Gentse start-up op de Europese beurs Micromobility Industries in Amsterdam de prestigieuze award voor beste e-step in de wacht. “We zijn klaar om de wereld te veroveren.”

Wat was voor jou een moment van opperste geluk?

“Op professioneel vlak: de allereerste keer dat ik zelf onze e-step kon uitproberen. Er overviel mij een overweldigend gevoel van trots dat we erin geslaagd zijn om iets uniek te ontwikkelen en klanten een heerlijk gevoel van vrijheid te laten ervaren, zonder hun veiligheid op het spel te zetten.”

“Op persoonlijk vlak: het intense geluk bij de geboorte van mijn allereerste zoontje. De immense vreugde van het verwelkomen van je eigen kind op deze wereld doet je eindelijk beseffen en waarderen welke onvoorwaardelijke liefde je ouders altijd voor jou hebben gevoeld.”


Wat vind je zelf jouw belangrijkste (ondernemers)eigenschap?

Mijn doorzettingsvermogen. Als ondernemer moet je veel tegenslagen kunnen incasseren zonder de moed te verliezen. Soms wil je daar eens een nachtje over slapen, maar de volgende dag kan je niet anders dan vol goede moed weer aan de slag te gaan!”


Wat waardeer je het meest aan je vrienden?

Ik heb het ware geluk te mogen deel uitmaken van een zéér hechte vriendengroep die ontstaan is in de scouts. Met sommigen hiervan deel ik zelfs al herinneringen uit de kleuterklas.”

“Onlangs belandde één van die vrienden in coma op intensieve zorgen na een heel zwaar fietsongeluk. Diezelfde avond verzamelde onze vriendengroep om steun, hoop en warmte bij elkaar te vinden. Een heel intens moment waarop je de puurheid van de vriendengroep enorm waardeert. Gelukkig verloopt de revalidatie buitengewoon vlot, hopelijk kan hij binnenkort zijn droom als spoedarts verderzetten!”


Welke kleine, alledaagse gebeurtenis kan jou blij maken?

“De geur van een heerlijke kop koffie iedere morgen aan het ontbijt. Hierdoor krijg ik enorm veel goesting en energie om aan de dag te beginnen.”


Wie zijn je helden in het dagelijkse leven?

“Ten eerst mijn vrouw, zij is degene die het mogelijk maakt om dit avontuur te omarmen. Zelf onderneemster zijnde, begrijpt zij de uitdagingen heel goed en toont ze enorm veel begrip. Waar ik haar ontzettend dankbaar voor ben.”

“Ten tweede mijn twee co-founders Nathan en François waarmee ik op een uiterst eerlijke, directe en respectvolle manier over alles kan praten, wat onze samenwerking nog sterker maakt.”

“Tot slot mijn zoontje, die mij dagelijks doet lachen en mij voldoende nachtrust gunt (lacht).”


Waarvoor mogen ze jou ’s nachts altijd wakker maken?

“Voor elke avontuurlijke reis! Weg uit de drukte, in de natuur!  Niets liever dan gaan surfen of skiën of eens goed afzien op een stevige trektocht. Heerlijk! Wanneer zijn we weg? (lacht)”