Als founder van CrossCast wil Remi Maddens meewerken aan de gezonde ontwikkeling van de markt van freelance professionals in België - vooral dan op het gebied van operationele marketing. Zijn drive haalt hij uit de wil om zowel freelancers (leveranciers) als bedrijven (opdrachtgevers) te willen helpen. Door slimmere processen in de marketingwereld te introduceren wil hij mensen ondersteunen bij het halen van efficiëntere en effectievere resultaten.

Wat vind je zelf jouw belangrijkste (ondernemers)eigenschap?

Niet opgeven, blijven pompen. Al kan dat soms ook een valstrik zijn, doordat je blijft kloppen op een foute nagel. Verder zoek ik naar oplossingen voor problemen die ikzelf herken of ervaar. Zo heb ik ooit met twee vrienden samengewerkt aan een applicatie voor rentmeesterschap.
Verder ben ik gewoon iemand die zijn best doet om een positief verschil te maken, met een sterke focus op efficiëntie en resultaat - al ben ik in het dagelijks leven niet de meest georganiseerde persoon. : )

Wat is de grootste fout die je gemaakt hebt?

Oei, dat zijn er veel. Soms ben ik wat traag, laat ik dingen aanslepen door mijn prioriteiten niet juist te hebben en neem niet snel genoeg beslissingen. Dat heeft me al wat opportuniteiten gekost en/of extra kosten opgeleverd.

Als je niet jezelf mag kiezen, welke ondernemer zou je dan willen zijn? En waarom?

Iemand die ik wat volg in de media is Ilham Kadri, de CEO van Solvay. ​​Ze staat bekend om haar dynamische leiderschapsstijl en haar vermogen om positieve veranderingen binnen organisaties te stimuleren. Ze legt de nadruk op diversiteit en inclusie in het personeelsbestand en bevordert een cultuur van continue innovatie en verbetering.
Zoiets realiseren binnen de chemiesector, een oude tanker met (voor mij) een reputatie van extreem vervuildend (denk aan Italiaanse stranden), vind ik wel indrukwekkend en moedig.

Waar zou je willen wonen/werken/ondernemen?

Ik ben wel tevreden in België, en daarnaast hebben we een vakantiehuisje in de Franse Ardennen waar ik kan opladen in de natuur. Waar ik nog van droom is een grote werkplek met veel ruimte om na te denken en plannen te smeden. Misschien moet ik hier nog een appartementje in centrum Brussel voor zoeken. :)

Wat haat/frustreert je het meest als ondernemer?

Ik hou niet van mensen die alleen maar de problemen zien, en als gevolg daarvan redenen verzinnen om iets vooral niét te doen.

Welke hervorming bewonder je het meest?

Technologisch evoluties, zoals IDTV, mobile, sociale media, en recent AI. Maar bij al die paleisrevolutie blijft voorzichtigheid voor mij belangrijk. Ik ben niet bang voor singularity of ander moeilijke begrippen, maar ik merkte recent toch dat ChatGPT de neiging had bewust te liegen - en dan bedoel ik niet feitelijk foute info verschaffen.