West-Vlaams ondernemer Thomas Neirynck, 35 jaar en gepassioneerd door sales, digitalisatie en psychologie, heeft als missie om het leven van sales professionals eenvoudiger maken. Daarom stampte hij drie jaar na SalesArchitects, opgericht in 2018, een tweede bedrijf uit de grond: SalesNote ondersteunt verkopers/recruiters door met behulp van AI de juiste data uit verkoop- en rekruteringsgesprekken te filteren, de to dos en het gesprekverslag te automatiseren en inzichten te bieden, allemaal om sales efficiënter te laten verlopen. “2024 wordt voor ons het jaar van expansie en internationalisering”, aldus de founding CEO van SalesNote.

Wat vind je zelf jouw belangrijkste (ondernemers)eigenschap?

“Ongetwijfeld is dat mijn veerkracht. Zonder veerkracht hadden we met SalesNote nooit waar we nu staan en zullen staan. Waar anderen zouden afhaken, herpak ik me en ga ik verder met herwonnen energie. Ik gebruik moeilijke momenten als brandstof. Maar zoals ik het nu zo vertel, lijkt het wel een stuk makkelijker dan dat het er in de praktijk soms aan toe gaat (lacht).”


In wie of wat heb je de laatste tijd geïnvesteerd?

In tijd nemen, of anders gezegd: vertragen. Enerzijds voor mezelf, maar anderzijds ook in alles wat ik doe. Vooral ook in contacten met mensen. Mijn gedachten gaan soms aan 200 kilometer per uur en dat hield me soms weg van ‘het moment’.  Focussen op het nu laat de ingebeelde obstakels vervagen en verhoogt de kwaliteit van hetgeen je aan het doen bent zoals conversaties voeren, taken afwerken maar ook het algemeen managen van het team.”


Wat is de grootste fout die je hebt gemaakt?

“Dat zijn er zo veel dat het moeilijk kiezen is. Weet je, eigenlijk zie ik fouten niet echt als fouten. Dat besef komt pas achteraf, op het moment zelf is dat er nog niet.”

“Elk van die fouten geeft zoveel stof tot nadenken waarmee je aan de slag kan gaan, waardoor het vaak inzichten worden. Nu ik erover nadenk, is er misschien wel eentje die er voor mij uitspringt: ik ben gestopt met ‘vechten’. Ik verklaar me nader: vroeger zag ik weerstand als een teken om nog harder te gaan en om mezelf extra te bewijzen. Daardoor konden bepaalde relaties wel anders zijn gelopen. En relaties zijn zó belangrijk in het ondernemen.”


Wie zijn je helden in het dagelijkse leven?

“Voor mij zijn dit mensen die van nul iets hebben opgebouwd, die tegen de verwachtingen van hun omgeving in toch mooie stappen in het leven zetten.”

“Dan heb ik het over ondernemers die steeds zijn blijven geloven in hun kunnen, hun product of dienst en die vervolgens een succesvol bedrijf hebben uitgebouwd en zelf ook enorm zijn gegroeid als mens.”


Wat zou een goede oude dag voor jou zijn?

“Ik kijk op naar gepensioneerde mensen die kunnen doen wat ze willen, maar toch nog actief betrokken blijven bij diverse projecten. Jonge ondernemers kunnen bijstaan, niet enkel met kennis maar ook financieel, lijkt me echt een energiegever.”

“Hopelijk is het op dat moment niet meer van moeten, maar van mogen. Als de gezondheid dan ook nog toelaat om veel te kunnen reizen en voldoende tijd door te brengen met mijn familie, dan teken ik daar meteen voor. En vooral, hopen dat ik met een voldaan gevoel kan terugblikken op het fantastische parcours dat SalesNote gereden heeft.”