Financieel coach-geldarchitect en ondernemerscoach Tom Horemans detecteerde als ex-bankier en -immotheker de nood aan financiële opvoeding 2.0, vooral dan bij ondernemers. Als financieel dwarsdenker hanteert hij het no cure, no pay-principe voor de financiële groeiplannen die hij uittekent: geen financiële meerwaarde, geen factuur.


Wat vind je zelf jouw belangrijkste (ondernemers)eigenschap?

Vandaag ben ik 25 jaar ondernemer, waarvan de eerste 21 jaar als bankier bij Argenta en immotheker onder de vleugels van een moederbedrijf. Vier jaar geleden richtte ik de nieuwe niche financiële coaching op, vanuit de vaste overtuiging van de meerwaarde die wij brengen, in de vorm van praktisch inzicht met daarbovenop financieel tastbare meerwaarde. Volharding en blijven geloven in jezelf is cruciaal voor elke ondernemer in zo’n nieuwe niche.

Wat zijn je favoriete (merk)namen?

Mijn favoriete merk is Apple, omdat esthetiek, eenvoud en duidelijkheid erin centraal staan. Ook wij bij Uw Geldarchitect hanteren deze drie kernbegrippen. Bovendien waren de presentaties van Steve Jobs steeds ontluisterend mooi, met als kers op de taart zijn one more thing-uitsmijter . Ook deze manier van werken sluit zeer nauw aan bij de onze. Vernieuwend financieel dwarsdenken met als resultaat financiële duidelijkheid.

Wat is je huidige gemoedstoestand?

Sinds de start van Uw Geldarchitect leven we als ondernemer op een roze wolk. Individuele financiële coachings worden aangevuld met podcasts, groepsworkshops bij onder meer Voka, uitbreiding met collega’s in Limburg en Antwerpen, inhoudelijke bijdrages aan een boek en zoveel meer. Hierdoor groeien we iedere dag als persoon, ontvangen we positieve feedback vanuit ons netwerk en werken we gestaag aan de verdere uitbouw van collega-geldarchitecten.

Welke kleine, alledaagse gebeurtenis kan jou blij maken?

Elke dag start ik met een tas koffie en De Tijd, mijn deelgenoot om op de hoogte te blijven van de laatste financiële ontwikkelingen. Ook aanvullende lectuur rond crypto, vastgoed, erfbelasting, beleggingen en bepaalde methodieken geven mij een instant fijn gevoel. Kennis absorberen en in praktische inzichten omvormen is immers de essentie van mijn métier. Ook rechtstreekse dan wel onrechtstreekse positieve feedback maakt mij super content.

Wat is je favoriete motto?

Pijn doet groeien en spookrijders staan nooit in de file. Toevallig ook twee titels van boeken die ik met veel plezier gelezen heb en die ik zelf cultiveer en uitdraag naar de ondernemers binnen mijn netwerk.

In wie of wat heb je de laatste tijd geïnvesteerd?

Als financieel coach bieden we ondernemers kennis en financiële duidelijkheid, in ruil voor hun investering aan tijd en middelen. Zelf omring ik mij graag met sparringpartners die mij ontzorgen inzake digitale marketing en omarm ik samenwerkingen met grotere organisaties voor onze workshops - omdat alleen ondernemen niet leidt tot groei. Noem het coaches, sparringpartners dan wel samenwerkers: als je erin investeert, zal je groeien en (persoonlijke) meerwaarde ervaren.