Yasmin Dewilde is founder en zaakvoerster van WeAreLions, een coachingsbedrijf dat ondernemers en executives helpt om de innerlijke leeuw in hen naar boven te halen en de beste versie van zichzelf te worden. “Het leukste aan ondernemen is dat je alle vrijheid hebt om iets te creëren wat voorheen nog niet was. Je bent letterlijk de creator, de beeldhouwer van je eigen leven.”

Hoe belangrijk is geld voor jou?

“Geld is voor mij een middel en geen doel op zich. Ik zie het als een tool om ervaringen in dit leven aan te kopen enerzijds en om impact te kunnen maken op de gemeenschap anderzijds.”

“Ik vind geld dus niet zo heel belangrijk, maar zonder is het niet evident. Onderzoek toont aan dat eenmaal het inkomen voorziet in je basisbehoeften, extra inkomen niet significant meer bijdraagt op het geluksniveau.”

Wat was tot dusver je beste investering?

Alle investeringen - alles opgeteld zo’n 200k - in mijn persoonlijke ontwikkeling. Dit zijn coachings, cursussen, spirituele ervaringen met sjamanen, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Je kan uiteindelijk maar geven aan de wereld van wat je zelf hebt en bent. Hoe meer je groeit, hoe meer er te geven en delen valt.”

En je slechtste investering?

“Die is er naar mijn gevoel niet. Ik geloof oprecht dat alles mij gebracht heeft tot waar ik nu ben, ook al het leergeld dat ik in het verleden moest betalen. Als ik écht iets moet benoemen, dan is het een investering in een louche crypto multilevel marketing verhaal. Dat geld heb ik nooit meer teruggezien.”


Waar heb je professioneel gezien spijt van?

Ik heb me de voorbije jaren getraind in dankbaarheid en kan daardoor moeilijk situaties bedenken waarvan ik achteraf spijt zou hebben. Alles heeft me tenslotte gebracht waar ik nu sta, en daar ben ik ontzettend dankbaar voor.”

“Ik heb wel al met vallen en opstaan freelance sales profielen opgeleid, wat moeilijk bleek. Het is geen evidentie voor een derde persoon iets persoonlijks als ‘coaching’ te verkopen.”

Ben je iemand die vaak piekert?

“Niet echt. Ik kan eens zaken overdenken en merk dan op dat ik eigenlijk vast zat in mijn oerbrein, het zogenaamde reptielenbrein. Ik besef dat piekeren een truc is van het reptielenbrein om je uit de actie te houden. Op het moment dat ik dit opmerk, schiet ik in actie en gaat het piekeren vanzelf over.”


Wat is voor jou het leukste aan ondernemen?

“Het leukste aan ondernemen is dat je alle vrijheid hebt om iets te creëren wat voorheen nog niet was. Je bent letterlijk de creator, de beeldhouwer van je eigen leven. Ik houd van de vrijheid om mijn eigen agenda te bepalen en met wie ik werk en coach.”

Het leukste aan ondernemen is dat je alle vrijheid hebt om iets te creëren wat voorheen nog niet was. Je bent letterlijk de creator, de beeldhouwer van je eigen leven

Welke grote ondernemersdroom koester je nog?

“Mijn ondernemersdroom is binnen nu en enkele jaren al reizend wereldwijd keynotes te geven rond mijn expertise als transformatiecoach voor ondernemers en executives.”

Waar zie je jezelf binnen 2 à 3 jaar staan?

“Dat kan ik nu nog niet zeggen. Mijn business evolueert en groeit nu zo sterk dat de flow en wind niet altijd al duidelijk zijn. Maar dat het geweldig wordt, dat weet ik wel al zeker.”


Welke opofferingen moet je in je privéleven doen om te kunnen ondernemen?

Ik heb de voorbije jaren veel privétijd opgeofferd voor het ondernemerschap. Ik kwam van een leefloon van het OCMW en was gedreven om daar nooit meer naar terug te keren, maar in de plaats daarvan een geheel overvloedig en fantastisch leven te creëren.”

“Eind 2019 en mede door corona ben ik gaan reflecteren hoe mijn leven eruit zag. Ik heb dan ook het voorbije anderhalf jaar meer tijd en focus gestoken in mijn privé. Het resultaat is dat ik een huis heb gekocht, twee katten - lions - in huis heb gehaald, én een relatie ben begonnen.”

Heb je naast ondernemen nog andere grote passies of hobby’s?

“Sinds jaren ben ik elke maand wel ergens in de wereld op een seminarie rond persoonlijke ontwikkeling te vinden. Andere grote passies zijn paaldansen, wandelen en piano. Sinds 2020 wordt daar bewust meer tijd voor gemaakt.”


Wat is de belangrijkste ondernemersles die jij de voorbije jaren geleerd hebt?

“Zorg voor jezelf en maak dat je dagelijkse leven een reflectie is van wie je bent. Je leeft je leven élke dag. De meeste mensen leven echter voor de toekomst: morgen, overmorgen, volgende vakantie, pensioen, wanneer de kinderen het huis uit zijn,...”

“Als coach ontwikkel en leer ik ook snel bij door de verhalen van mijn cliënten. Leef je leven vandaag is een belangrijke les die mensen vaak pas realiseren als het te laat is.”