In Utrecht hebben drie jonge enthousiastelingen een nieuw bedrijf opgestart, Watermelon. Met hun product willen ze bedrijven op een slimme manier laten communiceren via WhatsApp. De software kan op verschillende devices geinstalleerd worden. Als klant kun je ervoor kiezen om het beheer uit te besteden of zelf te behereen.

Wie zit er achter Watermelon?

Alexander Wijninga, Daan Gönning en Charl Haas zijn de oprichters van Watermelon. Samen hebben ze een software ontwikkeld die het voor bedrijven makkelijker maakt om via WhatsApp te communiceren met hun klanten. Met die software kan WhatsApp ook op de computer en tablet gebruikt worden. Zodanig hoeft niemand meer op een kleiner scherm te kijken.

Hoe werkt de software?

De app WhatsApp kent iedereen en hoe je die moet gebruiken is geen onbekend terrein. Maar dat je die op verschillende devices kunt gebruiken, is een nieuwigheid. De software verzamelt ook nog eens de statistieken van de WhatsApp-chats, zodat die optimaal kunnen ingezet worden.

De cloudoplossing is momenteel al geïntegreerd met Exact Online en daar komen nog een Soho CRM-systeem en Salesforce bij. De bedoeling is uiteindelijk om een all-in systeem te ontwikkelen, zodat de communicatie en het beheer geïntegreerd zijn in 1 systeem. Althans, zo lijkt het toch.

Als klant kun je ook kiezen of je alles zelf beheert of het beheer laat doen door Watermelon zelf. Watermelon levert dus niet alleen een product, maar ook een dienst. Een allround bedrijf dus. Verschillende ondernemingen zouden al geïnteresseerd zijn in de software, maar daar wilden ze nog geen informatie over kwijt. Benieuwd hoe dit verder evolueert.