Het nieuwe werken betekent gelukkige medewerkers én resultaten. Zo begin je eraan:

Het nieuwe werken betekent gelukkige medewerkers én resultaten. Zo begin je eraan:

Dit stuk is een samenwerking tussen Bloovi Studio & Teamleader

Teamleader, de Gentse scale-up achter de gelijknamige CRM- en facturatietool heeft een missie: de productiviteit & efficiëntie van bedrijven verhogen door de administratieve last te verminderen en overzicht te brengen in de bedrijfsgegevens. Omdat in een snel veranderende wereld nieuwe technologieën de manier waarop we samenwerken constant veranderen, organiseren ze op donderdag 19 mei het evenement Work Smarter om kmo's te informeren en inspireren over ‘het slimme werken’.

Het nieuwe werken in de praktijk

Dat is het jonge en dynamische Teamleader, dat er vaak wordt uitgelicht als een voorbeeld van ‘het slimme werken’, wel toevertrouwd.

Wat Work Smarter kmo's wil meegeven, is dat digitale transformatie en ‘het nieuwe werken’ ook voor hen hand in hand kunnen gaan. Jo Caudron komt dat aantonen met een presentatie en workshop rond digitale transformatie. De volgende stap waar volgens Caudron elk bedrijf, bewust of onbewust, continu mee bezig is.

Verder wordt er stilgestaan bij talent, gelukkige medewerkers en tools voor ‘slimmer werken’.

Allemaal aan elkaar gepresenteerd door de vree wijze Gentse ‘Homo Turisticus’ Jan Mathys. “Niet zomaar voor wat fun, vooral omdat ‘slimmer werken’ geen zware opdracht hoeft te zijn. Dat is wat we vooral willen tonen en delen”, vertelt Benny Waelput, copywriter bij Teamleader.  

Work Smarter is meer dan technologie

Waelput: “ De focus van het event ligt op drie pijlers van ‘het nieuwe werken’: locatie, mensen en technologie.”

Zo komt Frank van Massenhove vurig pleitbezorger van ‘het nieuwe werken’, een keynote geven. Waelput: “Hij gaat het vooral hebben over de rol van de locatie in het nieuwe werken. Technologie laat immers veel meer toe om niet kantoorgebonden te werken. Hij is bij de dienst Sociale Zekerheid afgestapt van het klassieke stramien en heeft met structurele hervormingen de efficiëntie van zijn dienst enorm verhoogd.”

Gelukkige medewerkers én resultaten

Waelput gaat enthousiast verder: “Het is een andere werkcultuur, die de mens centraal stelt en steunt op respect, vertrouwen en resultaten. We gaan dieper in op hoe je met talenten in je organisatie omgaat, hoe je ervoor zorgt dat ze bij je blijven en iedereen zich goed voelt in je organisatie.

Luk Dewulf, auteur van 'Mijn baas kiest voor mijn talent' komt erover spreken.  Als pedagoog en expert op het vlak van talent en burn-out weet hij als geen ander hoe je talent kan laten schitteren: gelukkige medewerkers én resultaten.

Technologie als hulpmiddel

Bij Teamleader zelf horen ze hen vaak genoeg, de kmo's die het lastig hebben om processen te vinden die het ideaal maken om hun workflow te organiseren. Waelput: “Wat we vaak merken als mensen naar ons komen om Teamleader uit te proberen, is dat ze hun probleem vrij goed kunnen  pinpointen. Maar ze vinden de oplossing niet.

Ze werken bijvoorbeeld nog met Excel, maar die wordt dan niet bijgehouden. Ze kunnen er niet gemakkelijk met verschillende mensen in samenwerken, waardoor er gegevens verloren gaan. Wat uiteindelijk leidt tot verlies van klanten.  

Voor enterprises is er veel software om die workflow te optimaliseren, maar kmo's met 2 tot 50 mensen hebben het vaak lastig om processen te vinden die een voor hen ideale workflow organiseren. We gaan verschillende workflows voorstellen en tools aanreiken, waarmee kmo's op een slimme en efficiënte manier kunnen zakendoen.” 

After work party

Na al die informatie en inspiratie is er ook volop tijd tijd, tot 23:30 uur, om na het serieuze werk ook wat te ontspannen. Waelput: “Tijdens de After work party kan er naar hartelust worden genetwerkt, maar ook met een drankje worden gedanst.”

  • Wat: Work Smarter
  • Wanneer: Donderdag 19 mei 2016
  • Voor wie: voor iedereen die zijn licht wilt opsteken over ‘ het nieuwe werken’ en de technologieën die het dagelijkse werkleven gaan veranderen en hoe daar mee om te gaan.
  • Waar: Artcube, Gent
  • Tickets: Gratis voor de eerste 400 snelle beslissers, daarna 30 euro voor een last minute ticket

Dit stuk is een samenwerking tussen Bloovi Studio & Teamleader

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 29.420 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief