In deze laatste aflevering van de podcastreeks ‘The Story of Antwerp Innovators’ komt Lucas Decuypere, co-founder en CEO van Allegro, aan het woord. Deze Vlaamse biomedische start-up ontwikkelt baanbrekende nanotechnologie voor de behandeling van artrose en is gevestigd in een state-of-the-art laboratorium bij BlueChem in Antwerpen,  de eerste Belgische incubator die zich toespitst op innovatie en ondernemerschap in duurzame chemie. “Alles wat we vandaag kennen in de geneeskunde start met chemie.”

Allegro, in april 2021 opgericht door Lucas Decuypere en Jorg Schelfhout, haalde eerder dit jaar nog 5,5 miljoen euro groeikapitaal op voor een definitieve doorbraak van hun innovatieve aanpak. Het jonge biomedisch nanotechnologiebedrijf ontwikkelt hydrogels voor de behandeling van artrose.

Het doel van dit project? Een efficiënte en duurzame methode uitwerken om zelf bacteriële cellulose te produceren uit glucose afvalstromen en hernieuwbare bronnen. De productie moest toegepast kunnen worden in hun labo en een bevredigend rendement hebben.

Deze opname vond plaats in BlueChem dat gelegen is op Blue Gate Antwerp, een circulair bedrijventerrein aan de Schelde. BlueChem is een incubator voor duurzame chemie. Het is de ideale locatie voor start-ups en scale-ups in chemie die willen groeien tot op industriële schaal. Bluechem brengt industrie, academici en de overheid samen rond innovatie. Open voor vernieuwende ideeën en het uitwisselen van onderlinge expertise, maken van Bluechem the place to be voor baanbrekend onderzoek en ondernemerschap in duurzame chemie.

Beluister hier de volledige podcastreeks. Veel luisterplezier!